Gewapende beroving op 84-jarige man in centrum Emmen: Twee verdachten binnen een half uur in de boeien

Geplaatst op 24 januari 2022, om 19:36 uur

Emmen – Maandagmiddag vond er omstreeks 14:50 uur een beroving plaats in de Derksstraat in het centrum van Emmen.

Daarbij is van een 84-jarige man zijn mobiele telefoon afgepakt. Een oplettende ondernemer heeft de beroving gezien en greep in. Toen hij op zijn beurt werd bedreigd met een mes heeft hij de dader los moeten laten.

Wel kon de ondernemer volgens de politie mooie en bruikbare informatie doorgeven. Zo kwam naar voren dat het niet om een maar om twee daders moest gaan. Mede door deze samenwerking is het de politie gelukt om de eerste verdachte in 11 minuten en de tweede verdachte in 27 minuten aan te houden. Politie heeft de zaak verder in onderzoek. De telefoon van de man werd ergens op straat weer terug gevonden. Hij heeft deze dus weer terug.

Reacties

reacties