Zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen na anonieme tip in gemeente Fryske Marren

Geplaatst op 22 december 2021, om 15:37 uur

De Fryske Marren – Dinsdag heeft de politie in een woning in de gemeente De Fryske Marren 16 stuks zwaar illegaal vuurwerk van een 17-jarige jongen uit diezelfde gemeente in beslag genomen.

Agenten vonden het vuurwerk bij hem thuis in zijn slaapkamer. De politie werd anoniem getipt dat de jongen zwaar vuurwerk in zijn bezit had. De jongen is aangehouden en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

“De opslag van vuurwerk op deze manier is levensgevaarlijk. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt op het moment dat dit vuurwerk zou ontploffen of wanneer er brand uitbreekt in een woning waar zoveel zwaar vuurwerk zo ligt opgeslagen…”

Ook dit jaar geldt er een vuurwerkverbod voor al het (knal)vuurwerk. Er is alleen een uitzondering voor zogenaamd F1-vuurwerk (kindervuurwerk). Het afsteken van vuurwerk is gevaarlijk, maar de opslag kan ook heel gevaarlijk zijn. Heb jij ook vermoedens dat iemand zwaar vuurwerk in bezit heeft of daarin handelt?

Meld het de politie door te bellen naar 0900-8844. Dat kan dus ook anoniem, net als bij deze melding. Daarvoor kun je 0800-7000 bellen. Is er sprake van een levensbedreigende situatie? Bel dan 112. Verknal het niet voor jezelf dit jaar en steek geen vuurwerk af.

Reacties

reacties