Politie zoekt getuigen na wilde achtervolging door Groningen

Geplaatst op 24 december 2021, om 12:14 uur

Groningen – De politie hield donderdagmiddag een achtervolging, door een gedeelte van de stad Groningen, een 20 jarige inwoner uit de gemeente Westerkwartier werd aangehouden.

Er werd bij de politie melding gedaan van een bestuurder, die tijdens het rijden lachgas zou gebruiken en daarbij asociaal weggedrag vertoonde. Hierop hebben meerdere politie eenheden uitgekeken naar het voertuig van de bestuurder.

Op de A28, net voorbij het Julianaplein, kwamen enkele politie eenheden achter het betrokken voertuig te zitten en gaven de bestuurder daarvan een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. De bestuurder verliet kort daarna de snelweg en reed in de richting van het Hoornsemeer.

Vanaf dat moment is de Snelle Interventie Voertuig van de politie aangesloten bij de achtervolging. De achtervolging ging vervolgens door de wijk Hoornse Meer. Daarna reed de achtervolgde bestuurder terug richting de A28 en verliep de achtervolging verder over de van Ketwich Verschuurlaan, door de Goeman Borgesiuslaan en de Helperzoom. Daar kwam het voertuig uiteindelijk tot stilstand, omdat de bestuurder daarvan het voertuig opzettelijk op de agenten inreed en tegen het dienstvoertuig botste.

Tijdens de dollemansrit van de bestuurder, wisten meerdere voetgangers en bestuurders gelukkig zijn voertuig te ontwijken, zo ter nauwe nood een aanrijding te voorkomen.

De politie is opzoek naar getuigen, die mogelijk dashcam- of camerabeelden van deze achtervolging hebben. Ook is de politie opzoek naar slachtoffers die schade hebben opgelopen of in levensgevaar zijn geweest door de gevaarlijke actie van deze bestuurder. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Reacties

reacties