Man opgepakt na bootbrand in Dokkum (video)

Geplaatst op 14 december 2021, om 12:55 uur

Dokkum – In het Dokkumer Grutdjip bij de Hogedijken in Dokkum stond dinsdagochtend een boot in brand. De eigenaar is door de politie aangehouden.

De brandweer werd omstreeks half negen opgeroepen voor de brand. Bij aankomst stond het bootje al volledig in de brand. Door het drassige veld konden de brandweerlieden niet bij de boot komen met de tankautospuit. Daarom werd een hoogwerker ter plaatse gevraagd, om vanaf de overkant te kunnen blussen.

Nadat de de hoogwerker was opgesteld kon het vuur snel worden geblust. Bij de brand kwam veel rook vrij. De eigenaar van de boot werd tijdens de brandbestrijding vervelend en begon te schelden tegen de hulpdiensten. Hij is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De oorzaak van de brand is niet bekend. Al eerder moest de brandweer naar dezelfde locatie, ook toen werd er een persoon aangehouden.

Reacties

reacties