Man (29) met drugs op veroorzaakt ongeval op N355

Geplaatst op 22 december 2021, om 11:58 uur

Hurdegaryp – Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagavond door de agenten op het politiebureau aangehouden. De man had eerder een eenzijdig ongeval veroorzaakt op de N355 bij Hurdegaryp.

Toen de politie ter plaatse kwam bij het ongeval stonden er twee mannen bij de auto. Bij de agenten was het toen onduidelijk wie de bestuurder van het voertuig was. Bij beide mannen is een blaastest afgenomen, die wees uit dat ze allebei mogelijk onder invloed waren.

Beide mannen zijn met de agenten vrijwillig meegegaan naar het politiebureau voor nader onderzoek. Op het bureau is ook een drugstest afgenomen, waarop ze allebei positief testten. Toen een van de mannen geconfronteerd werd met het sporenonderzoek van de agenten ter plaatse, bekende hij de bestuurder te zijn geweest. Op het bureau is deze 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Na het afleggen van een verklaring is hij heengezonden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij heeft een rijverbod van 8 uur opgelegd gekregen.

De N355 richting Ryptsjerk was lange tijd afgesloten vanwege het afhandelen van het ongeval en de berging van de auto.

Reacties

reacties