Bestuurder bakwagen moet uitwijken voor tegenliggers en veroorzaakt aanrijdingen in Olterterp (video)

Geplaatst op 10 december 2021, om 13:00 uur

Olterterp – Vrijdagmiddag omstreeks 12:05 uur werden de hulpdiensten ingeschakeld voor een verkeersongeval op de Poostweg ter hoogte van Olterterp.

Zowel politie-eenheden als een ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Er bleken twee personenauto’s en een bakwagen bij het verkeersongeval betrokken te zijn. Door de nauwe doorgang moest de 20-jarige bestuurder van de vrachtwagen naar rechts uitwijken waardoor een overhangende boom werd geraakt. De behuizing van de bakwagen werd hierdoor kapotgereden en kwam met hoge snelheid op de linker voorzijde van de automobiliste haar auto terecht. Een tweede personenauto liep eveneens schade op.

De ambulancedienst heeft de betrokken bestuurders gecontroleerd op eventuele verwondingen, geen van hen hoefde voor nader onderzoek naar het ziekenhuis te worden overgebracht. De politie controleerde de bestuurders op het gebruik van alcohol, hier bleek geen sprake van te zijn.

In verband met het incident werd de de Poostweg in beide rijrichtingen tussen Beetsterzwaag en de Hemrik afgesloten. Beide voertuigen raakten dusdanig beschadigd dat een bergingsbedrijf werd ingeschakeld voor het afslepen. De precieze toedracht zal door de politie worden vastgesteld.

Reacties

reacties