21 dagen gevangenisstraf na slaan agent tijdens bemiddeling in huiselijk geweld casus

Geplaatst op 12 december 2021, om 09:00 uur

Drachten – Op maandagmorgen 23 november 2021, omstreeks 05:00 uur,  kregen agenten een melding van een conflict in een woning in de politieregio Drachten.

De agenten gingen ter plaatse, het gezin had een duidelijke hulpvraag. In de woning werd één van de dienders, terwijl zij bezig waren om naar mogelijke oplossingen te zoeken voor het gezin en de situatie rustig te houden, vanuit het niets twee keer in zijn gezicht geslagen.

De agent was genoodzaakt om pepperspray te gebruiken en samen met de overige collega’s hebben zij de verdachte onder controle gekregen. De verdachte is aangehouden ter zake mishandeling. De agenten hebben de verdachte behandeld tegen de pepperspray. Volgens politie Drachten gaat met de desbetreffende collega’s naar omstandigheden gelukkig goed, al blijft dit incident de collega’s natuurlijk altijd bij.

Afgelopen woensdag 8 december 2021 is er een snelrechtzitting geweest waar twee van de agenten ook bij aanwezig waren. Tijdens deze zitting werd de mishandeling, het verzet tegen de aanhouding en het niet voldoen aan een bevel vordering in behandeling genomen. De uitspraak van de rechter betrof 21 dagen gevangenisstraf en 21 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

Reacties

reacties