Vertrekkende caféganger toetert naar vriendin: boete voor onnodig claxonneren en rijden onder invloed

Geplaatst op 26 november 2021, om 08:00 uur

Groningen – Een 52-jarige bestuurder, welke woonachtig is binnen de gemeente Het Hogeland, viel bij agenten op omdat hij al toeterend langs een café reed.

Hierop is de bestuurder staandegehouden en is hem een bekeuring aangezegd voor het geven van onnodige signalen. De bestuurder verklaarde daarbij net uit het café te zijn gekomen en nog even zijn vrienden groette middels de claxon.

Daarop is bij de bestuurder een blaastest afgenomen, welke een A-indicatie gaf. Dit geeft aan dat de bevorderde bestuurder teveel alcohol had gedronken (indicatie) en is daarom meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau blies de bestuurder vervolgens op het ademanalyse-apparaat, met als resultaat: 365 Ug/l. De grenswaarde voor een bevorderde bestuurder, betreft 220 Ug/l. De bestuurder was derhalve in overtreding.

Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt ter zake rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast is een rijverbod van een aantal uren opgelegd en is de bestuurder aangemeld voor de LEMA cursus. Dit staat voor Lichte Educatieve Maatregel Alcohol

Reacties

reacties