Uitval nutsvoorzieningen Chemiepark Delfzijl; 10 fabrieken liggen stil (video)

Geplaatst op 25 november 2021, om 11:00 uur

Delfzijl/Appingedam – Door een kabelbreuk zitten meerdere klanten van Enexis zonder stroom in delen van Appingedam. Een uitval van nutsvoorzieningen in Farmsum zorgt voor een brandweer inzet op het chemiepark.

Omstreeks 09:32 uur werd de stroomstoring gemeld bij Enexis. Zeker 106 postcodes in Appingedam zijn getroffen door de storing.

542 klanten van Enexis zitten in Appingedam zonder stroom vanwege een kabelbreuk door graafwerkzaamheden, dit is losstaand van de storing op het chemiepark in Farmsum. Enexis verwacht dat rond 11:45 uur de storing verholpen zal zijn.

Uitval van nutsvoorzieningen in Farmsum zorgt voor een grote opschaling bij de brandweer in Farmsum.

Brandweer heeft uit voorzorg opgeschaald naar GRIP 1 op het chemiepark in Farmsum in verband met gevaarlijke stoffen op het terrein die eventueel kunnen vrijkomen door de uitval. Het is onbekend hoe lang de storing in Farmsum zal duren en het is onbekend wat de storing veroorzaakt.

Zeker 10 fabrieken staan door de storing stil. ‘We zitten momenteel in het donker. Het is onbekend hoe lang dit gaat duren, maar alles is onder controle.’

Brandweerwoordvoerder Harmen Kuijer bevestigt dat er ‘geen sprake is van een noodsituatie’. ‘Fabrieken gaan in een ‘veilige stand’ zodat processen worden stilgelegd. Dat we hebben opgeschaald is vooral om beter met elkaar te kunnen communiceren voor als het wel misgaat.’

 

Reacties

reacties