Twee personen op heterdaad aangehouden na bezit en handel in illegaal vuurwerk

Geplaatst op 24 november 2021, om 17:04 uur

Leeuwarden – De politie heeft gistermiddag In Leeuwarden twee personen op heterdaad aangehouden op verdenking van het bezitten van en handelen in illegaal vuurwerk. Het gaat om twee mannen van 22 en 24 jaar uit Leeuwarden.

Uit onderzoek bleek vervolgens dat in een woning in Leeuwarden en in een woning in Zeewolde in totaal 1800 nitraten, meer dan 100 shells, 500 cobra’s en 50 vlinders lagen. Dit vuurwerk is in beslag genomen en afgevoerd. In de woningen werden ook wapens en goederen voor het kweken van softdrugs aangetroffen. De beide mannen zitten nog vast.

Gevaar en overlast
De opsporing van (illegaal) vuurwerk heeft onze volle aandacht. Zwaar en/of illegaal vuurwerk brengt veel risico’s met zich mee. Naast het grote gevaar op letsel en schade bij het afsteken is ook het vervoer en opslaan een groot risico voor de omgeving. Dit willen wij graag voorkomen. Door het in beslag nemen kan het vuurwerk geen gevaar meer vormen of overlast veroorzaken.

Strafblad
Zowel het verkopen als het (online) kopen van illegaal vuurwerk is strafbaar en een misdrijf. Dit betekent dat de een veroordeling voor de (ver)koop van, het bezit van en/of de handel in illegaal vuurwerk, naast mogelijk een gevangenisstraf, een aantekening op een strafblad oplevert.

Meld verdachte situaties
Hebt u het vermoeden dat iemand vuurwerk verhandelt of dat er ergens (zwaar/illegaal) vuurwerk ligt opgeslagen? Meld het aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Wilt u meer weten over vuurwerk en de jaarwisseling? Lees alle informatie op onze speciale themapagina over vuurwerk

Reacties

reacties