Politie neemt meer dan 7 kg drugs in beslag bij controle na snelheidsovertreding in Stiens

Geplaatst op 3 november 2021, om 11:16 uur

Stiens – Op bestuurder van een een snorscooter is maandag 1 november 2021 aangehouden na een forse snelheidsovertreding en het in bezit hebben van een aantal kilo drugs.

Rond 22:10 uur zagen politieagenten een snorscooter rijden op de Wythústerwei in Stiens. Uit de snelheidsmeting bleek dat de bestuurder met een gemiddelde snelheid van 60 km/h reed binnen de bebouwde kom.

De bestuurder van de snorscooter negeerde het stopteken en sloeg op de vlucht. Na een korte achtervolging kon de scooter op de Dr. W. Kokstrjitte alsnog tot stilstand worden gebracht.

De bestuurder kon geen ID kaart tonen en gaf aan niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.
Omdat de man geen ID kaart kon tonen, werd een identiteitsfouilliering gedaan waarbij een plastic zak met een witte substantie werd aangetroffen.

De man bekende dat de aangetroffen substantie drugs betrof, en werd daarop aangehouden voor het in het bezit hebben van harddrugs.

Op het politiebureau werd bij de man na de insluitingsfouillering nog eens 310 gram drugs, 50 capsules met medicatie en meer dan 1600 euro aan contant geld aangetroffen.

Met toestemming werd bij een huiszoeking in het huis van de man nog eens 400 XTC pillen, 29 flesjes Poppers en meer dan 7 kg drugs (MDMA, Speed, Hennep en Cocaïne) aangetroffen.

Het geld en de drugs is in beslag genomen en de man is op het politiebureau ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Reacties

reacties