Meerdere aanhoudingen in Groningen en Leeuwarden bij ongeregeldheden

Geplaatst op 22 november 2021, om 15:27 uur

Leeuwarden / Groningen – Na de ongeregeldheden afgelopen zondag zijn er meerdere aanhoudingen verricht.

In Leeuwarden hield de politie zes personen aan. Van hen zijn twee minderjarig. Zij worden verdacht van belediging, openlijke geweldpleging en het gooien van zwaar vuurwerk in een groep. De politie doet onderzoek naar wat er zondagavond is gebeurd. Twee mannen en twee jongens zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging zoals het gooien van een steen naar een politieauto. Het gaat om mannen van 19 en 21 uit Sneek en Leeuwarden en twee minderjarigen uit de gemeente Leeuwarden. Daarnaast werd nog een 22-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor belediging en een 18-jarige man uit Harlingen voor het gooien van zwaar vuurwerk in een groep.

In Groningen zijn tot nu toe vier aanhoudingen verricht. De verdachten zijn mannen van 18 en 33 jaar uit Winschoten en Stadskanaal, en twee jongens van 15 en 13 uit de stad Groningen. In het centrum zijn verschillende vernielingen gepleegd. Meerdere winkelruiten en een bushokje zijn hierbij vernield. In een winkelpand aan de Grote Markt hebben plunderingen plaatsgevonden.

Reacties

reacties