Drie aanhoudingen na vondst illegale partij vuurwerk in Heerenveen

Geplaatst op 4 november 2021, om 16:00 uur

Heerenveen – Agenten hebben woensdag in Heerenveen drie mannen aangehouden die verdacht worden van het in bezit hebben en het verhandelen van illegaal vuurwerk.

Het gaat om een 18-jarige man uit Witmarsum en twee 20-jarige mannen beide uit Makkum. In een woning werd een partij illegaal vuurwerk aangetroffen, met in totaal 260 stuks caramalla’s, 105 stuks cobra’s, en 13 stuks shells.

De politie spreekt over een onveilige situatie. Illegaal vuurwerk veroorzaakt namelijk elk jaar weer lichamelijk letsel en forse schade. Niet alleen het afsteken is gevaarlijk, ook het vervoer en de opslag brengen vergrote risico’s met zich mee. Daarom treedt de politie hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk.

Reacties

reacties