Brandweer blust uitslaande woningbrand in Bolsward

Geplaatst op 16 november 2021, om 20:16 uur

Bolsward – De brandweer is dinsdagavond ingezet bij een melding van een uitslaande woningbrand aan de Turfkade in Bolsward.

De melding van de uitslaande woningbrand kwam omstreeks half acht binnen aan de Stoombootkade. Dit adres werd later bijgesteld naar de Turfkade. De brandweerkorpsen van Parrega en Bolsward werden ingezet met twee tankautospuiten en een hoogwerker, er werd opgeschaald naar middel-brand.

Volgens de brandweer waren er geen personen meer in de woning aanwezig. De brand heeft gewoed in de bijkeuken van de woning en is daar uitslaand geweest. De rook en roet heeft zich door de hele woning verspreid waardoor de bewoners vannacht niet terug kunnen naar hun woning. De brandweerlieden wisten middels een binnenaanval de brandhaard te bestrijden. De bewoners worden voor het afhandelen van de schade geholpen daar stichting Salvage.

Reacties

reacties