Aanhanger geladen met munitie van defensie total-loss na ongeval in Huis ter Heide (video)

Geplaatst op 27 oktober 2021, om 10:20 uur

Huis ter Heide (Drenthe) – Aan de Kolonievaart heeft woensdagochtend een ongeval met een vrachtwagen van defensie plaats gevonden

Omstreeks 09:30 uur werden de hulpdiensten met spoed opgeroepen voor een ongeval met letsel. Bij aankomst bleek er een ongeval te zijn gebeurd vrachtwagen van defensie. Deze bleek geladen met munitie, ook is de combinatie bestempeld met gevaarklasse ‘1.1’ dit betekend gevaar voor massale explosie.

De aanhanger van de combinatie is door nog onbekende oorzaak helemaal total-loss. Door de politie en en Koninklijke Marechaussee is een veiligheidszone gemaakt van enkele kilometers, de huizen binnen deze zone zijn ook ontruimt.

Door de brandweer is opgeschaald naar ‘Grip-1’. Hiervoor komt een zogeheten ‘Mobiele Commando Unit’ ter plaatse. Hier zullen alle partijen in overleggen over de voortgang van het gehele incident.

Reacties

reacties