Grote brandweerinzet voor uitslaande brand in geitenstal Kollum

Geplaatst op 2 oktober 2021, om 21:31 uur

Kollum – Zaterdagavond omstreeks tien over negen werden diverse brandweereenheden opgeroepen voor een grote brand in een agrarisch pand aan de Hesseweg in Kollum. 

Bij aankomst van de brandweerlieden sloegen de vlammen uit het pand. Er werd door de meldkamer direct opgeschaald om voldoende bluseenheden en slagkracht ter plaatse te krijgen. De brandweerkorpsen van Buitenpost, Kollum, Dokkum, Drachten, Zuidhorn, Burgum en Grijpskerk werden ingezet bij de brandbestrijding.

De brand zou opgemerkt zijn door buren, zij sloegen alarm. Vooralsnog is het niet bekend hoe de brand is ontstaan en of er ook personen of dieren bij de brand gewond zijn geraakt. Volgens de brandweervoorlichter zou het gaan om een stal voor honderden geiten gaan.

In de stal zouden 500 geiten aanwezig zijn geweest op het moment van ontstaan van de brand. Hoeveel er gewond zijn geraakt of zijn omgekomen is nog niet bekend. Het pand zou mogelijk met asbest bedekt zijn, hiervoor gaat nog nader onderzoek naar worden verricht. Rond tien uur kon het sein brand meester worden gegeven.

Update 23:15 uur: Bij de brand zijn een onbekend aantal geiten omgekomen. De nabluswerkzaamheden zijn gestart.

Reacties

reacties