Gewonde zwaan gevangen door brandweer in Froombosch

Geplaatst op 13 oktober 2021, om 11:43 uur

Sappemeer – De brandweer en dierenambulance hebben woensdagochtend een gewonde zwaan uit een sloot langs de Langewijk in Sappemeer gehaald. Het dier was dinsdagavond aangereden door een automobilist.

De bestuurder van de auto verklaarde in de greppel en berm te hebben gekeken gaf aan hier niets te hebben aangetroffen. Vanochtend is de man teruggekeerd naar de locatie des onheils en toen bleek dat de zwaan gewond op de weg lag; bij het naderen van het dier vluchtte de zwaan.

De brandweer heeft de zwaan in het nauw gedreven en uit de sloot gehaald waarna het dier is overgedragen aan de dierenambulance. Met verwondingen aan vleugel en poot is de zwaan overgebracht naar de crisisopvang in Westernieland. De automobilist heeft schade overgehouden aan de motorkap na de botsing met de zwaan.

Reacties

reacties