26-jarige vrouw overleden na aantreffen in kritieke toestand in woning

Geplaatst op 25 oktober 2021, om 20:30 uur

HEERENVEEN – Een 26-jarige vrouw is maandag 25 oktober overleden, nadat zij tien dagen in het ziekenhuis is verbleven. Op 15 oktober werd zij in kritieke toestand aangetroffen -volgens omstanders buiten bewustzijn- in een woning.

De hulpdiensten spoedden zich ter plekke en hebben de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis. Er werd direct door de politie een onderzoek opgestart. Waarom, wil de politie op dit moment niet zeggen. Ook kunnen zij nog niets bevestigen over de omstandigheden waarin de vrouw werd aangetroffen.

Er wordt in de aankomende week toxicologisch onderzoek verricht op het lichaam van de vrouw. In het onderzoek werd een man aangehouden, omdat hij verdacht wordt van het voor handen hebben van drugs. De man werd later in het onderzoek heengezonden door de Officier van Justitie, omdat er tegen hem niet genoeg bewijs was. “Deze man popte op in het onderzoek”, vertelt de politiechef.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen zei in het persmoment van maandagavond dat ‘de onderste steen boven moet komen’. “Er is nog veel onduidelijkheid, maar we moeten in de situatie waar we nu zitten op bepaalde fronten terughoudend blijven.” In Heerenveen was in de afgelopen week veel onrust ontstaan en in het geruchtencircuit gaan er vele namen rond. Volgens de politie is er goed contact met de mensen wiens namen worden genoemd op de sociale media.

In het onderzoek naar de dood van de vrouw zijn door de politie tot op heden nog geen verdachten aangehouden. Het onderzoek kan nog weken in beslag nemen.

Reacties

reacties