Veel politie op de been bij vermoedelijk drugslab in Dalen

Geplaatst op 13 september 2021, om 07:29 uur

Dalen – Zondagavond is er vermoedelijk een drugslab ontdekt aan de Eldijk in Dalen. Een grote politiemacht met onder andere een helikopter waren aanwezig.

Bij de inval werden mogelijk gevaarlijke stoffen aangetroffen waardoor ook de brandweer van Emmen en Sleen werden ingeschakeld.

Politie woordvoerder Robert-Jan Valkema kon nog niet bevestigen of het daadwerkelijk om een drugslab ging ‘Wij zijn momenteel aanwezig bij een pand in Dalen met een specialistisch team om te onderzoeken wat voor stoffen wij hebben aangetroffen’.

In de loop van maandagochtend verwacht de politie meer duidelijkheid te kunnen geven over wat ze in het pand hebben aangetroffen.

Tot diep in de nacht was de politie druk aan het zoeken in een nabij gelegen maisveld. Ook werden honden en een helikopter ingezet om mogelijke voortvluchtigen op te sporen.

Ook op een camping bij Holsloot werd zondagnacht lange tijd gezocht naar mogelijk een voortvluchtig persoon. Passerende automobilisten werd verteld dat indien ze een persoon langs de weg aantreffen of gezien hadden direct 112 moeten bellen.

Het is onbekend of er aanhoudingen zijn verricht.

Reacties

reacties