Man (28) uit Achtkarspelen doodgeschoten in Boelenslaan

Geplaatst op 16 september 2021, om 12:01 uur

Boelenslaan – In de nacht van woensdag op donderdag heeft er op De Fjouwer Roeden in Boelenslaan een schietincident met dodelijke afloop plaatsgevonden. De politie heeft hier op een automobilist geschoten, nadat deze op hen was ingereden. De automobilist is ter plekke overleden, de politieagenten zijn niet gewond geraakt.

De politie wilde afgelopen nacht een automobilist controleren ter hoogte van Quatrebras. De 28-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen stopte niet, maar ging er vandoor.

Achtervolging
Na een achtervolging stopte de automobilist op de Fjouwer Roeden in Boelenslaan. Toen agenten hem wilden benaderen, reed de man op hen in. In reactie daarop, is er op de man geschoten. De man raakte ernstig gewond en overleed ter plekke.

Rijksrecherche
De betrokken agenten raakten niet gewond. Zij zijn opgevangen op het politiebureau en team collegiale ondersteuning is ingeschakeld. Op de plaats delict is uitgebreid onderzoek gedaan. Omdat er is geschoten door de politie, is de Rijksrecherche in kennis gesteld. Zij zullen het incident onderzoeken. In alle gevallen van vuurwapengebruik door politiefunctionarissen met letsel of dood tot gevolg doet de Rijksrecherche, een opsporingsdienst die deel uitmaakt van het Openbaar Ministerie, onderzoek.

Reacties

reacties