Lichaam aangetroffen bij Lauwersmeer; mogelijk vermiste zeiler

Geplaatst op 15 september 2021, om 15:33 uur

Ezumazijl/Oostmahorn – Op het Lauwersmeer is dinsdagavond en woensdag overdag een grote zoekactie gestart vanwege een vermiste man. Eerder op de avond werd er een zeilboot aangetroffen zonder de opvarende.

Op de zeilboot werd er wel kleding aangetroffen, vermoedelijk is de man gaan zwemmen en toen vermist geraakt. De KNRM is de hele avond met meerdere boten aan het zoeken geweest, ook een SAR helikopter en een Defensie helikopter werden ingezet. De brandweer van Zoutkamp werd ook ingezet met een speciale sonarboot.

Later op de avond heeft er een vliegtuig van de Kustwacht nog enkele rondjes boven het zoekgebied gevlogen. Voor zover bekend is de man nog niet gevonden.

Woensdag heeft de politie met ondermeer duikers en boten verder gezocht. Rond 15:00 uur berichtte Politie Friesland via twitter dat er een lichaam is aangetroffen.

Reacties

reacties