Grote oefening van hulpdiensten op Langweerderwielen

Geplaatst op 9 september 2021, om 21:17 uur

Broek – Op de Langweerderwielen heeft woensdag- en donderdagavond een grote oefening plaats gevonden voor hulpdiensten.

Politie, Provincie Fryslan, brandweer en Rijkswaterstaat deden aan de oefening mee. Er werd op 3 verschillende locaties geoefend. Er werd op een schip van Rijkswaterstaat een brand gesimuleerd, op een andere locatie werd er geoefend om te varen met olieschermen en op de laatste locatie kwam het aan op vakkundig varen.

De oefeningen werden gedaan in een tijdsbestek van ongeveer een half uur per oefening, daarna werd er geëvalueerd en doorgeschoven naar het volgende onderdeel. Er werd door de brandweer met een logistieke vrachtwagen gezorgd voor een hapje en een drankje. Voor de ploegen die meededen waren het leerzame avonden.

Reacties

reacties