Twee bekeuringen zonder rijbewijs binnen 10 minuten

Geplaatst op 18 augustus 2021, om 22:56 uur

Appelscha – Woensdagavond werd een 18-jarige jongeman uit Groningen gecontroleerd in Appelscha. Hij viel op door zijn hoge snelheid en onvoldoende afstand houden in een auto op de N381 tussen Beilen en Appelscha.

Bij controle door de politie bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben maar wilde wel graag zijn vrienden naar huis brengen. Hem is een bekeuring aangezegd en uitgelegd niet verder te mogen rijden.

Nog geen 10 minuten later werd de auto weer rijdend gezien door de politie en bleek de jongeman weer achter het stuur te zitten. Volgens hem had zijn vader gezegd dat hij de auto verderop bij een vakantiepark moest parkeren tot hij er was.

Beter deze keer niet naar vader luisteren, wederom een bekeuring opgemaakt. Een volgende keer zal de auto ook in beslag worden genomen.

De verkeersofficier zal over de afhandeling beslissen.

Reacties

reacties