Politie zoekt derde verdachte van woninginbraak in Leeuwarden

Geplaatst op 13 augustus 2021, om 17:17 uur

Leeuwarden – Donderdagavond omstreeks 20:30 is er door drie mannen ingebroken in een woning aan de Gebroeders Wierdastraat in Leeuwarden. Een van de bewoners van de woning heeft de inbrekers overlopen en de politie ingeschakeld.

Twee van de drie verdachten zijn aangehouden. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte.

Toen de verdachten werden overlopen door één van de bewoners van de woning hebben zij geprobeerd de bewoner aan te vallen en zijn daarna op de vlucht geslagen. Desondanks heeft de politie twee verdachten aan kunnen houden. Het gaat om twee mannen uit Utrecht van 53 en 55 jaar. De politie vermoedt dat er een derde verdachte in het spel is en is op zoek naar deze verdachte.

Onderzoek

Vrijdag zal de politie verder gaan met het onderzoek naar deze inbraak. Zo zal het team forensisch onderzoek doen in de woning en de nabije omgeving. Daarnaast zullen de verdachten gehoord worden en gaat de politie ook in gesprek met de bewoner van het huis. Ook zal er een buurtonderzoek plaatsvinden en worden eventuele getuigen gehoord.

Politie vraagt hulp omwonenden en getuigen

De politie is op zoek naar getuigen. Was u bijvoorbeeld donderdagavond tussen 20.00 en 21.00 in de buurt van de Gebroeders de Wierdastraat in Leeuwarden? Of heeft u camerabeelden van de nabije omgeving? Dan komt de politie graag met u in contact. Omdat de verdachten uit Utrecht komen, is het vermoeden dat zij met de auto zijn aangekomen. De politie is daarom onder andere op zoek naar een verdachte / onbekende auto die in de buurt van de Gebroeders Wierdastraat in Leeuwarden heeft gestaan. Heeft u meer informatie? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Reacties

reacties