Politie doet onderzoek naar ‘molotov-incident’ bij woning journalist in Groningen

Geplaatst op 19 augustus 2021, om 11:27 uur

Groningen – De politie doet vandaag uitgebreid onderzoek naar een incident met een brandend materiaal afgelopen nacht bij de woning van NDC-Journalist Willem Groeneveld.

Afgelopen nacht is er een mogelijke ‘molotov’ door het raam van de journalist gegooid. Een molotov is vaak een fles met daarin een licht ontvlambare vloeistof die doormiddel van een ontsteking een flinke steekvlam veroorzaakt als deze een oppervlakte raakt, de ontsteking is vaak een brandend stuk doek.

Willem Groeneveld kon zelfstandig de brand blussen en raakte niet gewond. De journalist is vaker doelwit geweest, zo zijn er twee jaar geleden al eens bakstenen door zijn ruit gegooid en zijn er tientallen fietsen voor zijn woning gezet na een artikel over fietsoverlast bij een pand in Groningen.

De politie laat weten de zaak hoog op te nemen en start daarom een groots onderzoek bij en om de woning. Politie vraagt getuigen zich te melden en is opzoek naar camerabeelden.

 

Reacties

reacties