Verdachte schietpartij Leeuwarden dreigde met nepvuurwapen

Geplaatst op 3 augustus 2021, om 14:15 uur

Leeuwarden – Maandagavond krijgt de politie rond 20.30 uur een melding dat een persoon in een horecagelegenheid aan De Centrale in Leeuwarden een vuurwapen bij zich heeft. Daarop gaan meerdere politie-eenheden ter plaatse.

De verdachte weet de horecagelegenheid te verlaten. Agenten zien hem een (voorwerp dat sprekend lijkt op een) vuurwapen tevoorschijn halen en te voet een woonwijk in vluchten. Dit maakt dat er een dreigende situatie ontstaat. De agenten sommeren de verdachte het wapen te laten vallen. Tijdens een daaropvolgende achtervolging zien meerdere agenten zich genoodzaakt te schieten, om zo de verdachte tot stoppen te dwingen en aan te kunnen houden. De verdachte wordt hierbij geraakt in zijn been.

Aanhouding
Uiteindelijk wordt de verdachte aangehouden in de Borneostraat. Het gaat om een 40-jarige man uit Leeuwarden. Bij hem wordt een – niet van echt te onderscheiden – nepvuurwapen aangetroffen. De verdachte is na de aanhouding vervoerd naar het ziekenhuis.

Impact
Veel mensen zijn getuigen geweest van het incident. Ook gaan er veel video’s van het incident en van de verdachte rond op sociale media. De politie begrijpt de impact die dit incident heeft gehad, de wijkagenten zijn daarom vandaag (dinsdag) aanwezig in de wijk en beschikbaar om in gesprek te gaan met buurtbewoners. De politie vraagt mensen die beelden hebben van dit incident vragen deze met de politie te delen en niet verder te verspreiden. Deze beelden kunnen voor het onderzoek van groot belang zijn. U kunt de beelden uploaden via politie.nl.

Rijksrecherche
Wanneer er bij een incident door de politie wordt geschoten en er mensen gewond raken, doet de Rijksrecherche altijd onderzoek. De Rijksrecherche maakt geen onderdeel uit van de politie. Het is een onafhankelijke partij die onderzoek doet voor het Openbaar Ministerie.

Reacties

reacties