Brandweer doet urenlang nachtelijk onderzoek naar vreemde lucht in Harkema

Geplaatst op 12 augustus 2021, om 11:28 uur

Harkema – De brandweer heeft in de nacht van woensdag op donderdag urenlang onderzoek gedaan naar een vreemde lucht dat werd waargenomen op De Bosk en op de Betonwei in Harkema.

De hoogwerker van Drachten werd ook opgeroepen. Zij hebben een inspectie uitgevoerd op een dak van een bedrijf, hier werd niets bijzonders aangetroffen.

Sommigen kregen door de lucht irritatie aan de ogen. Nadat de brandweer meer dan drie uren onderzoek had gedaan bleek een boer zijn stal had schoongemaakt en had laten luchten. Het schoonmaakmiddel natrium hydroxide bleek de boosdoener te zijn.

De brandweer laat weten dat het schoonmaakwerk volgens de regels gedaan. “Door de windstilte bleef de lucht in de omgeving hangen. Dit is geen gevaar voor de gezondheid van mensen en dieren. Het kan wel irriteren aan de ogen.” aldus de brandweer.

Reacties

reacties