Brand in wasruimte in Drachtster winkel

Geplaatst op 25 augustus 2021, om 07:00 uur

Drachten – In het pand van een reinigingsbedrijf aan het Moleneind Noordzijde in Drachten is in de nacht van dinsdag op woensdag een brand geweest.

De hulpdiensten werden rond 22:55 uur gealarmeerd, het gebouw stond bij aankomst van de hulpdiensten vol met rook. Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen werd er al snel opgeschaald naar het sein ‘middel brand’. Bij de aankomst van de brandweerlieden traden deze direct het gebouw via de achterzijde binnen. Tijdens deze zogenoemde ‘binnen aanval’ werd al snel de brandhaard gevonden in de wasruimte van de winkel.

Ook de hoogwerker kwam ter plaatse om vanuit de lucht de ontwikkeling in de gaten te houden. De brandweer van Beetsterzwaag trad het pand binnen via de voorzijde. De brand was al snel onder controle. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Er was niemand in het gebouw aanwezig.

Reacties

reacties