Barbecuende man op plezierjacht aangehouden in Joure na langdurige overlast

Geplaatst op 10 augustus 2021, om 20:42 uur

Joure – Aan het Zijl in Joure is vanavond de brandweer opgeroepen voor een mogelijke brand op een plezierjacht, al snel werd duidelijk dat er van brand geen sprake was waarop de brandweer retour kazerne ging.

Politie kwam met spoed ter plaatse, na even zoeken betrof het een man die op zijn jacht aan het barbecueën was aan het Zijl in Joure.

De eigenaar van het tegenoverliggende Cafe ’t Syl had de brandweer en politie gebeld in verband met rookoverlast en omdat de man zich niet hield aan het ligverbod dat deze winter was opgelegd door de gemeente.

De man op het jacht zorgt al voor langere tijd tot overlast aldus de kroegbaas. De politie is met veel man uitgerukt om de orde te houden, de situatie werd dusdanig grimmig dat er meerdere politieauto’s ter plaatse moesten komen.

De politie is met de man in gesprek gegaan en gevraagd of deze wilde vertrekken, de man weigerde dat en wilde niet meewerken, waarop de man is aangehouden en in de boeien is afgevoerd in een politieauto naar het politiebureau.

Reacties

reacties