Accu’s van bestuurbare auto’s in rook op in Bedum

Geplaatst op 10 augustus 2021, om 07:00 uur

Bedum – Een bewoner van een woning aan de Arend in Bedum is maandagavond rond kwart voor elf gewond geraakt, nadat hij rook had ingeademd.   

Twee andere omstanders zijn eveneens gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Uiteindelijk hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.

Rond 22:40 uur ontstond er door nog onbekende oorzaak kortsluiting in een oplaadset van bestuurbare auto’s. De bewoner rook de brandlucht en is naar de laadset gegaan, daar trof hij in een kamer vol rook de oververhitte set aan.

Hij bedacht zich geen moment en heeft een deel van de smeulende accupacks in een doek naar buiten gegooid en afgeblust. Kort daarna werd de brandweer van Bedum gealarmeerd voor een nacontrole.

De brand was toen de brandweer ter plaatse kwam al uit, echter hebben zij de ruimtes in de woning grondig gecheckt. Ook werden er metingen verricht, die wezen er op dat er geventileerd moest gaan worden.

Inmiddels kwam ook de ambulance ter plaatse om de bewoner en twee omstanders te controleren op rookinhalatie. Zij zijn door het medisch personeel enige tijd gecontroleerd, maar hoefden uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. Van de accupacks is weinig over, evenals de laadkabels.

Reacties

reacties