Vier verdachten aangehouden voor de moord op Jan Elzinga in 2012

Geplaatst op 8 juli 2021, om 16:16 uur

Marum – De politie heeft op woensdag 7 juli en donderdag 8 juli nog eens vier verdachten aangehouden voor de 40-jarige Jan Elzinga uit Marum doodgeschoten in zijn woonplaats. Eerder werden daarvoor al twee mannen veroordeeld.

In de ochtend van dinsdag 10 juli 2012 werd de 40-jarige Jan Elzinga uit Marum doodgeschoten aan de Langestraat in zijn woonplaats. Voor zijn moord zijn in 2013 twee mannen veroordeeld. Op basis van nieuwe informatie is in januari 2021 een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart.

Dit onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van nog vier verdachten. Het gaat om een 42-jarige vrouw uit de gemeente Hoogeveen, een 39-jarige man uit de gemeente Noordenveld, een 59-jarige vrouw uit Roden en een 56-jarige man uit Kampen. Ook zijn er vier doorzoekingen verricht. De verdachten zitten in volledige beperkingen, dat betekent dat er over deze zaak momenteel verder geen uitspraken kunnen worden gedaan.

Reacties

reacties