Wateroverlast in Groningen en Friesland (video)

Geplaatst op 25 juli 2021, om 10:40 uur

Noord-Nederland – Door grote hoeveelheden regen zijn in verschillende delen van Noord-Nederland meldingen van wateroverlast. De verwachting is dat ook alle provincies komende uren te maken krijgen met wateroverlast.

Bekijk hieronder een video van de wateroverlast zondag, beelden onder andere vanuit Kollumerzwaag, Buitenpost, De Westereen en Surhuisterveen.

17: 00 De Westereen – De brandweer is samen met een loonbedrijf nog druk bezig om het water weg te pompen bij een verzorgingshuis.

11:45 Surhuisterveen – Deze heren ondervinden weinig last van het water en maken er zelfs het beste van. De foto’s zijn gemaakt op de Badlaan in Surhuisterveen. 11:30 Buitenpost – Een deel van het dak van een bedrijf aan de Beatrixstraat in Buitenpost is deels ingestort.

De hevige regenval bleek te zwaar voor het dak. Een specialistische bedrijf is ter plaatse om het dak te repareren. Hoeveel schade er in het bedrijf is, is niet bekend.10:45 Kootstertille – Bij de Koaster aan de Goudtsjeblom Strjitte in Kootstertille heeft de brandweer een kelder leeggepompt. De nattigheid weerhield het de medewerkers de zorginstelling niet om aan het werk te gaan. Met laarzen aan, of met natte schoenen, werden de zorgvragers te hulp geschoten. 10:15 Kollum – Aan de W.H. van Heemstraweg in Kollum is een fietstunnel onder water gelopen. De gemeente heeft de tunnel afgezet.10:00 Noordwijk (Gr) – Aan de Westerweg in Noordwijk (Groningen) is een weiland voor een woning onder water komen te staan. Ook de oprit naar de woning staat onder water.09:30 Westereen – Een deel van verzorgingshuis Sikkemahuus in Westereen is geëvacueerd naar een hogere verdieping.09:15 Surhuisterveen – In Surhuisterveen is de kelder van een café onder water gelopen. Ook een deel van een stoep is weg gezakt verderop in de straat09:00 Westereen – In De Westereen zijn ook enkele straten onder water gelopen. Het winkelcentrum is afgezet.08:30 Surhuisterveen – In Surhuisterveen is wateroverlast ontstaan bij het Suderhuys. Door de hoeveelheid water kwam dit door het dak heen. Brandweer Surhuisterveen heeft het probleem ter plaatse opgelost.08:15 Sumar – Bij Sumar is een camping onder water gelopen. De brandweer werd ingezet om met een pomp water weg te voeren.  08:00 Kollumerzwaag – Op de Foarwei in Kollumerzwaag is een kelder ondergelopen met water. De brandweer pompt deze leeg.07:45 Burgum -Door de hevige regeval zondagochtend in korte tijd zijn er veel straten onder water komen te staan.

Reacties

reacties