Fietser gewond na aanrijding op shared-space rotonde in Winschoten

Geplaatst op 6 juli 2021, om 15:12 uur

Winschoten – Een fietser is dinsdagmiddag aangereden door een automobilist op het Oldambtplein in Winschoten, de jongeman kwam ten val. De automobiliste zag de fietser over het hoofd toen zij op de rotonde reed.

Volgens getuigen reed de jongen tegen het verkeer in, wat weliswaar mag op deze shared-space. Op het zogeheten shared-space-verkeersplein mogen alle verkeersdeelnemers door elkaar heen rijden en fietsen.

De jongen is door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Oldambtplein
De rotonde op het Oldambtplein in Winschoten wordt door veel gebruikers als onveilig ervaren. In 2014 is de rotonde aangelegd volgens het principe van shared-space. Dat betekent dat er zo weinig mogelijk regels gelden op het verkeersplein. Fietsers, voetgangers en automobilisten dienen zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid door rekening te houden met elkaar.

Het voorbeeld uit Winschoten is niet uniek. Ook in andere steden zijn shared space-rotondes te vinden.

Reacties

reacties