Auto crasht in voortuin in Drachten; één verdachte aangehouden

Geplaatst op 20 juli 2021, om 20:37 uur

Drachten – De politie is met veel mankracht op de been geweest na een incident in het Van Haersmapark aan de Torenstraat in Drachten. Het incident vond dinsdagavond plaats omstreeks 19:00 uur.

Een auto kwam door een onbekende oorzaak tot stilstand in een voortuin aan de Grietmansrecht in Drachten. De bestuurder en de bijrijder gingen er van door. Door agenten met kogelwerende vesten is in de omgeving gezocht. Mogelijk hielden de inzittenden zich op in Van Haersmapark. Hierop werd het park afgezet.

In een burgernet bericht werd opgeroepen om uit te kijken naar een blanke jongen van 25 jaar. Hij droeg een donker blauw gewatteerd jack en een zwart petje. Na een kwartier werd de burgernetactie afgesloten. De man werd nog niet door de politie aangetroffen. Voor de eigen veiligheid van de agenten trokken zij zware vesten aan.

Eén verdachte is inmiddels aangehouden. De andere verdachte is nog niet aangehouden. Getuigen kunnen informatie doorgeven bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Reacties

reacties