16-jarige jongen opgepakt met mes, bivakmuts en wiet in Drachten

Geplaatst op 1 juli 2021, om 22:30 uur

Drachten – Vanwege een overlastmelding hebben agenten donderdagavond in Drachten een groep jeugd aangesproken en gecontroleerd.

Daarbij werd onder andere de identiteit vastgelegd. Een 16-jarige jongen kon zich niet legitimeren, waarop een identiteitsfouillering werd uitgevoerd. Daarbij is een mes, een bivakmuts en 9 gram wiet aangetroffen.

De jongen is hierop aangehouden ter zake verboden wapenbezit. Dit mes is namelijk in context met deze omstandigheden, zoals het bij zich hebben van een bivakmuts, niet toegestaan. De jongen kreeg een proces verbaal voor het niet kunnen tonen van zijn identiteitskaart. De officier van justitie gaat bepalen wat de sanctie wordt voor verboden wapenbezit. De wiet werd door de agenten in beslag genomen.

De jongen is door zijn ouders opgehaald, waarbij medegedeeld is dat er een zorgmelding zal worden opgemaakt. De zorgmelding betekent dat er beoordeeld wordt of de jongen hulpverlening nodig heeft om zo herhaling te voorkomen.

Reacties

reacties