Veel rook bij uitslaande brand op balkon in Leeuwarden

Geplaatst op 1 juni 2021, om 20:25 uur

Leeuwarden – Dinsdagavond omstreeks 18.35 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand aan Roptastate. Meerdere hulpdiensten kwamen hierop met spoed ter plaatse.

Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen, bleek er brand te zijn ontstaan op een balkon. Een voorbijganger die de brand ontdekte, heeft de hulpdiensten gealarmeerd. Omdat het om een felle brand ging, werd er direct opgeschaald naar ‘middel brand’. De brandweerlieden hadden de brand snel geblust en konden voorkomen dat het vuur oversloeg.

De politie heeft uit voorzorg enkele bewoners van omliggende appartementen uit hun woning gehaald. De bewoners van het appartement zelf waren op het moment van de brand niet thuis. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niks bekend. De schade aan het balkon en de balkondeur is aanzienlijk.

Reacties

reacties