Rijbewijzen ingevorderd na forse snelheidsoverschrijdingen in het noorden (video)

Geplaatst op 18 juni 2021, om 11:26 uur

Emmen – Agenten zagen afgelopen woensdagvond een bestuurder van een motorfiets rijden op de Rondweg te Emmen.

Er werd een snelheid van gecorrigeerd 146 km/u gemeten, wat een netto overschrijding opleverde van 76 km/u te snel. Van de bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. De verkeersofficier zal zich gaan buigen over deze zaak. In verband met deze overschrijding van meer 50 km/u binnen de bebouwde kom werd de bestuurder aangemeld voor de cursus EMG van het CBR.

Annen – De politie zag donderdagmiddag in Annen een verkeersdeelnemer met een forse snelheidsoverschrijding voorbij komen.

De 39-jarige inwoner uit de gemeente Veendam moest ter plekke zijn rijbewijs inleveren. De bestuurder reed 158 km/u voor 80 km/u was toegestaan. Ook hier zal de verkeersofficier zich gaan buigen over deze zaak.

Drachten – Een automobilist raakte donderdagmiddag zijn rijbewijs kwijt in Drachten, de bestuurder reed met een te hoge snelheid op de A7.

De politie constateerde een snelheid van 131 km/u in het gebied waar maximaal 70 km/u gereden mag worden in verband met wegwerkzaamheden. De bestuurder werd door een motoragent langs de kant gezet, hier kan diegene zijn rijbewijs inleveren. De verkeersofficier zal zich, net als bij de andere situatie, gaan buigen over deze zaak.

Reacties

reacties