Politie veegt Noorderplantsoen in Stad voor derde nacht op rij leeg

Geplaatst op 5 juni 2021, om 12:30 uur

Groningen – De politie heeft het Noorderplantsoen in de Stad vrijdag- op zaterdagnacht voor de derde avond op rij leeg geveegd. De avonden ervoor ging het zonder aanhoudingen, vrijdagnacht werden er in totaal vijf personen aangehouden. 

Drie volwassenen en twee minderjarigen zijn door agenten aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. Twee werden aangehouden voor openlijke geweldpleging, de andere drie voor het verstoren van de openbare orde.

In totaal werden er zo’n 30 agenten en vier politiehonden ingezet. Er waren ongeveer 200 aanwezigen in het plantsoen. Woensdag- en donderdagnacht moest de politie ook al ingrijpen, na meerdere meldingen van geluidsoverlast. Toen werden er geen aanhoudingen verricht.

Reacties

reacties