Opnieuw autobrand in Hoogeveen: omwonenden voorkomen erger

Geplaatst op 24 juni 2021, om 07:30 uur

Hoogeveen – In de nacht van woensdagavond op donderdagmorgen werd een autobrand gemeld aan de Wielewaal in Hoogeveen.

Omstreeks half vier werd ter hoogte van een huisartsenpraktijk een brandende personenauto aantroffen. Buurtbewoners die wakker werden, hebben met emmers water en een tuinslang de brand succesvol kunnen beperken. De brandweer werd met een tankautospuit en een schuimblusvoertuig ingezet om het vuur volledig te doven.

De auto bleek aan de voorzijde vlam te hebben gevat. Daarbij straalde de auto een aanhanger met puin aan en een conifeer van een aangrenzende woonerf. De brandweerlieden hebben alle brandende restanten afgeblust met water.

De auto is vermoedelijk in brand gestoken. De Wielewaal ligt hemelsbreed een kilometer van de Lomanlaan waar al tien keer een auto in de brand is gestoken. De politie neemt de autobrand mee in het onderzoek naar de reeks eerdere autobranden.

Reacties

reacties