Kortsluiting in contactdoos CBS Oosterwolde zorgt voor ontruiming schoolkinderen

Geplaatst op 17 juni 2021, om 10:01 uur

Oosterwolde – Donderdagmorgen werd er brand gemeld bij christelijke basisschool aan de Rijweg in Oosterwolde.

Omstreeks half tien sloeg de school alarm nadat er een binnenbrand in een ruimte ontstond. De brandweer van Oosterwolde werd ingeschakeld en kwam met spoed ter plaatse. De brandweerlieden gingen vervolgens op inspectie uit en troffen bij een contactdoos een kortsluiting aan in het plafond. Door de brand ontstond veel rookontwikkeling in de ruimte.

De school werd door de aanwezige leerkrachten ontruimd. Nadat de brand uit was, konden de brandweerlieden de aangedane ruimte ventileren. De ruimte liep aldus de brandweer enige brandschade op, voor de schadeafhandeling werd Salvage ingeschakeld. Er raakte niemand gewond bij de brand.

Reacties

reacties