Duurzaam initiatief E-scooter: transparant, positief, vooruitstrevend

Geplaatst op 22 juni 2021, om 09:40 uur

Regio – André van der Meulen is sinds twee jaar ben ik bezig met het opzetten van een duurzaam initiatief op twee wielen.

In ‘76 te Friesland geboren en getogen, maar zijn vrouw is geboren in China, en op haar zevende naar Friesland gekomen. „Hier hebben wij elkaar dan ook ontmoet. Tijdens familiebezoek verbaasden we ons over de hoeveelheid elektrische scooters die daar rijden. Ik hield altijd al van het besturen van alles wat kan rijden, met name als er twee wielen onder zaten”, vertelt Van der Meulen.

„Zo ontstond het idee om op deze manier ook eens wat meer voor deze planeet te gaan doen. Lokaal realiseren van elektrisch vervoer is voor ons belangrijk, net als het individuele contact hierover. Om onze idealen na te streven bieden wij deze e-scooter BTW aan. Wegenbelasting, APK of BPM zijn op deze e-scooter niet van toepassing. We kunnen zo stappen naar een positieve, duurzame, milieubewuste samenleving zetten. Transparant, positief, vooruitstrevend”, aldus de Fries.

Vooronderzoek
Na twee jaar vooronderzoek is dit de elektrische scooter waar Van der Meulen met zijn onderneming E-scooter.frl volledig voor staat. „Goedgekeurd voor een snelheid van 25 of 45 km/uur voor het rijden op Europese wegen. Een uitneembare accu met een bereik van 70 kilometer. Er kan via ieder standaard 220 volt-stopcontact opgeladen worden, bij voorkeur met groene stroom”, legt Van der Meulen uit.

Volledige uitvoering

  • Uitneembare 20 Ah Lithium accu van 10 kilo
  • Snelheid: 25 of 45 km/uur
  • Robuust: tweepersoons, groot formaat
  • Europese certificering
  • Nederlandse handleiding
  • Alarm met achterwielblokkering.

Ondanks de alarminstallatie geeft E-scooter Fryslân toch expliciet het advies om tevens een degelijk gehard stalen kettingslot toe te passen (met minimaal keurmerk ART 4 sterren).

Opladen, accu en bereik
Als beginnend bestuurder van de elektrische scooter is het verstandig om marge op de totaal geplande afstand te houden, zodat je er van verzekerd bent dat je altijd weer thuis komt. Er zijn altijd factoren waardoor het bereik minder ver kan uitvallen. Als je meer ervaring hebt kun je ook grotere afstanden rijden.

Met bijna 2kW aan boord zal deze scooter vlot accelereren. Met het bereik van 70 kilometer met een enkele accu, en bij een snelheid van 25 km/uur (geen helmplicht) maak je dus een constante rit van bijna drie uur voordat de accu leeg is

Door middel van het uitnemen van de accu, en met behulp van de bijgeleverde lader kan er via ieder standaard 220Volt stopcontact opgeladen worden. Dit betekent dat u thuis, op het werk of in de stad kunt bijladen wanneer u maar wilt, bij voorkeur met ‘groene’ stroom. De accu kan honderden keren opnieuw geladen worden.

Factoren met invloed op het bereik zijn er uiteraard, zoals bandenspanning, het gebruik van de bluetooth media inbouw speakers, verlichting en of je iemand achterop hebt zitten en hoe lang de e-scooter geparkeerd werd met het alarm er op. „Tijdens het rijden is er geen CO2 uitstoot, en de accu’s zijn 90% recyclebaar.” Meer info: E-scooter.frl

Reacties

reacties