Brand in spouwmuur woning door onkruidbrander in Sint Nicolaasga

Geplaatst op 3 juni 2021, om 20:08 uur

Sint Nicolaasga – Een melding van een woningbrand aan de Kade in Sint Nicolaasga heeft donderdagavond voor een inzet van de brandweer gezorgd.

Omstreeks 19:25 uur werd de brandweer ingeschakeld na een 112-melding. De brandweerlieden van het korps uit Sint Nicolaasga kwamen met spoed ter plaatse. Eenmaal aangekomen op de Kade bleek dat er brand was ontstaan in de spouwmuur van een vrijstaande woning. De spouw voorkomt vochtdoorslag van buiten naar binnen en heeft ook een isolerende functie. Dit isolatiemateriaal had vlamgevat.

Tijdens de brandbestrijding moest een deel van de muur worden verwijderd om zo bij de brandende restanten te komen. Met een hogedrukslang kon de brand snel worden bedwongen. De bewoner verklaarde dat de brand ontstond door een onkruidbrander. Stichting Salvage werd ingeschakeld voor de ondersteuning voor de schadeafhandeling.

Reacties

reacties