Brand bij afvalverwerker Attero Wijster snel onder controle

Geplaatst op 14 juni 2021, om 18:38 uur

Wijster – Maandagavond omstreeks 18:15 uur werd er melding gemaakt van een fikse brand bij afvalverwerker Attero aan de Vamweg.

Direct werd er opgeschaald naar middel-brand waarop diverse brandweereenheden werden gealarmeerd. Twee tankautospuiten en vier watertankwagens werden gealarmeerd voor de brand. Vanuit de omgeving waren forse zwarte rookwolken te zien. Bij aankomst van de brandweerlieden uit de omgeving bleek dat de bedrijfsbrandweer de brand reeds onder controle had.

Voor de brandbestrijding werden de brandweerkorpsen van Assen Oost, Beilen, Dwingeloo, Hoogeveen en Westerbork gealarmeerd maar niet alle eenheden zijn doorgekomen. Wat er precies in brand stond is niet bekend gemaakt.

Reacties

reacties