Automobilist aangehouden na botsing tegen gevel: mogelijk gereden onder invloed

Geplaatst op 4 juni 2021, om 22:00 uur

Zoutkamp – Een personenauto is vrijdagavond even na negen uur tegen een gevel van een woning in de Dorpsstraat gereden.

De wagen kwam aldus buurtbewoners met hoge snelheid aanrijden waarbij de bestuurder macht over het stuur verloor nadat hij schrok van een tegemoetkomende auto. De man botste met de auto tegen een gevel van een woning aan de Dorpsstraat. Buurtbewoners zagen dat de man wou vluchten na het incident en wisten de sleutel uit de auto te halen. Toegesnelde agenten kwamen met spoed ter plaatse en hebben de bestuurder aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

De man werd geboeid overgebracht naar het cellencomplex Hooghoudt in Groningen. Hier zal door een GGD arts bloed bij de man worden afgenomen. De man was mogelijk onder invloed van verdovende middelen, de bloeduitslag zal dit moeten uitwijzen.

Bij het incident raakte voor zover bekend niemand gewond. De schade aan de woning bleef beperkt tot de deur en regenpijp. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf geborgen.

Reacties

reacties