Zeer grote uitslaande brand bij houtbedrijf in Noardburgum (video)

Geplaatst op 20 mei 2021, om 13:36 uur

Noardburgum – Bij Van der Wal Hout in Noardburgum woedt op dit moment een zeer grote uitslaande brand in een bedrijfspand met aangrenzend een grote loods. 

De brandweer werd om 12:00 uur opgeroepen voor de brand. Binnen enkele minuten werd er door de brandweer opgeschaald naar zeer grote brand. Op het terrein is brand ontstaan in een bedrijfspand met aangrenzend een grote loods.

Door de brandweer werd in korte tijd opgeschaald naar twee pelotons aan bluseenheden. Er werden drie hoogwerkers ingezet. De brandweerkorpsen uit Burgum, Zwaagwesteinde, Harlingen, Anjum, Grijpskerk, Buitenpost, Surhuisterveen, Giekerk, Zoutkamp, Drachten, Zuidhorn, Dokkum, Leeuwarden, Bolsward en Drogeham werden ingezet voor de brandbestrijding.

Volgens de brandweer betrof het een loods van 100 bij 40 meter die volledig in de brand stond bij aankomst van de eerste eenheden. De brand kon snel overslaan naar een aangrenzende woning met rietenkap. Er zouden geen personen meer in het panden aanwezig zijn. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

De zwarte rook is in de weide omgeving te zien. Door de meldkamer werd een NL Alert ingezet. Omwonende worden geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Reacties

reacties