Vier rijbewijzen ingenomen in Joure

Geplaatst op 16 mei 2021, om 15:30 uur

Joure – Politie De Fryske Marren meldt dat afgelopen vrijdagavond vier rijbewijzen zijn ingevorderd nadat de maximale snelheid werd overschreden.

De agenten zagen afgelopen vrijdagavond een viertal auto’s op het parkeerterrein van een restaurant in Joure. Deze voertuigen vielen op door hun rijgedrag op het parkeerterrein. De voertuigen reden met hoge snelheid over het parkeerterrein en hielden geen rekening met overige weggebruikers, zoals de bezoekers van het restaurant die over de parkeerplaats liepen.

Nadat de auto’s het parkeerterrein verlieten werden ze gevolgd door onopvallende eenheden van de politie. De voertuigen reden nog steeds met hoge snelheid door Joure, waarbij de snelheden opliepen tot het dubbele van de toegestane maximale snelheid. De agenten besloten de voertuigen aan de kant te zetten, hierop namen ze van alle vier de bestuurders het rijbewijs in. Dit voor het overschrijden van de maximale toegestane snelheid met meer dan 50 kilometer per uur.

De verkeersofficier van Justitie zal zich buigen over de rijbewijzen en de strafbare feiten die gepleegd zijn. De bestuurders kunnen in ieder geval een proces-verbaal verwachten.

Reacties

reacties