Twee gewonden bij ongeval Nijeholtwolde

Geplaatst op 22 mei 2021, om 15:01 uur

Nijeholtwolde (Fryslân) – Bij een verkeersongeval tussen twee personenauto’s zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt.

Even voor half twee zaterdagmiddag botsten de twee auto’s tegen elkaar op de kruising van de Heirweg en de parallelweg van de Heerenveenseweg.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, wordt op dit moment nog uitgezocht door de verkeersongevallen analyse van de politie. Een omstander die het ongeval heeft zien gebeuren vertelt dat de BMW op de parallelweg reed, vanuit Heerenveen richting Wolvega, toen de Volvo zou hebben willen afslaan vanaf de Heerenveenseweg de Heirweg op.

Volgens de omwonende zouden de twee elkaar op de kruising hebben geraakt, waarna de BMW tegen de boom tot stilstand kwam. De Volvo kwam net niet in de sloot langs de weg terecht. Door de brandweer zijn beide betrokken voertuigen gecontroleerd en daar waar noodzakelijk veiliggesteld.

Ambulancepersoneel heeft alle betrokkenen gecontroleerd, maar na controle bleek vervoer naar het ziekenhuis voor enkel de beide inzittenden van de Volvo noodzakelijk. Hun letsel is niet bekend. Door de politie is een drugstest uitgevoerd bij de bestuurder van de BMW. Voor zover nu bekend zou daaruit zijn gebleken dat er geen sprake was van rijden onder invloed.

De kruising is vanwege het incident en het onderzoek afgesloten voor het overige verkeer.

Reacties

reacties