Schade bij daglicht aan Gerrit Krolbrug enorm

Geplaatst op 15 mei 2021, om 13:00 uur

Groningen – De schade aan de Gerrit Krolbrug, die de Korreweg met de Ulgersmaweg verbindt, is enorm. De beelden bij daglicht laten zien dat er van het beweegbare deel van de brug compleet uit z’n voegen is gescheurd. 

Zaterdagochtend rond 00:15 uur botste het schip Bodensee tegen de brug aan, de knal was enorm. Omwonenden trilden in hun woningen.

Ook burgemeester Koen Schuiling kwam zaterdagochtend poolshoogte nemen bij de brug. Hij spreekt van een drama voor de scheepvaart, gemeente en de regio.

Zaterdagmiddag wordt er overleg gevoerd, om te kijken hoe het verkeer omgeleid zal moeten worden. Schuiling hoopt dat maandag de brug van zijn plaats is, zodat de vaarroute dan in ieder geval weer vrij is.

 

Reacties

reacties