Rijbewijs ingevorderd van puber na overschrijding snelheid met MMBS-voertuig

Geplaatst op 23 mei 2021, om 15:30 uur

Oldambt – Agenten zagen een MMBS-voertuig rijden door de gemeente Midden-Groningen en Oldambt.

Dit voertuig heeft een constructiesnelheid van 25 km/u en dit mag men besturen, wanneer zij in bezit zijn van een T-rijbewijs. De 16-jarige bestuurder van deze MMBS, afkomstig uit Midden-Groningen, gaf te kennen wat extra versnellingen te hebben toegevoegd, zodat het voertuig wat harder ging dan 25 km/u.

Zijn snelheid werd gemeten met 78 km/u. Na een correctie van 3 km/u, bleef er 75 km/u over. Dit betekende een invordering van het 2,5 maand jonge rijbewijs. De verkeersofficier zal beslissen wat de inhoudingstermijn en het sanctiebedrag wordt.

De bestuurder heeft zijn eerste waarschuwing gehad met betrekking tot het niet voldoen aan de inrichtingseis van de MMBS. Bij derde constatering dat het voertuig niet voldoet aan de eisen volgt in beslagname.

Reacties

reacties