Politie zoekt getuigen van poging tot overval in Leeuwarden

Geplaatst op 18 mei 2021, om 12:30 uur

Leeuwarden – De politie meldt op Twitter dat deze getuigen zoeken van een poging tot diefstal met geweld, ook was hier mogelijk een vuurwapen bij betrokken in Leeuwarden.

De politie werd afgelopen maandag, 17 mei 2021, gebeld. De aangever meldde dat een groep 3 jongens hem en zijn vriendin hadden geprobeerd te overvallen op de Pasteurweg te Leeuwarden. Het groepje jongens brachten de melder en zijn vriendin tot stilstand op de Pasteurweg. Eén van de jongens vroeg aan een van hun welke telefoon hij had, toen hij het merk vertelde eiste de jongen de telefoon. De melder ging hier niet mee akkoord. Hierop stak de jongen zijn hand in zijn zak om de telefoon te pakken. Toen de melder ook hier niet akkoord mee ging pakte de jongen een wapen, mogelijk vuurwapen, uit zijn zak en vroeg het opnieuw.

Ook toen werkte de jongen niet mee. Hierna fietste de groep weg richting het Zamenhofpark. Het signalement van de jongens is als volgt: Persoon 1: Blanke jongen, ongeveer 1.70-1.75 meter lang, kort bruin haar, zwarte dikke Nike jas en droeg een grijze trainingsbroek Persoon 2: Getinte jongen, lengte 1.80-1.84 meter lang, zat op een zwarte Swapfiets met een blauwe voorband. Droeg een donkerblauwe JBL speaker bij zich en had zwart lang haar met de zijkanten opgeschoren; Persoon 3: Was een kleinere blanke jongen, groene jas.

Heeft u dit incident zien gebeuren of een van deze jongens gezien. Bel dan met de politie, 0900-8844 of bel met Misdaad Anoniem, 0800-7000. Vermeld bij beide telefoongesprekken zaaknummer 2021127893.

 

Reacties

reacties